Izberite

Toyota Open Labs s prvo skupino novega inovacijskega programa

pospešuje prihodnost mobilnosti

V sklopu novega programa za odprte inovacije Toyota Open Labs je bila danes predstavljena prva skupina sodelujočih podjetij: Andyamo, Okeenea, Genny Mobility, hlpy, Hive Power in Shippeo. Zagonska podjetja bodo na predstavitvenem dnevu Toyota Open Labs, ki bo 4. septembra 2024 v Parizu, predstavila svoje inovacije in napredek na področju energije, krožnega gospodarstva, ogljične nevtralnosti, pametnih skupnosti in mobilnosti za vse.

»Te inovacije pomagajo reševati družbene izzive ter na konkretne in oprijemljive načine prispevajo k razvoju mobilnosti. 

Prednost programa Open Labs je v tem, da zagonska podjetja povezuje s poslovnimi enotami v Toyotinem ekosistemu, ki jim lahko pomagajo razširiti inovacije in prispevajo k trajnostni prihodnosti,« je povedala Monica Perez Lobo, podpredsednica oddelka za korporativne zadeve in trajnost pri družbi Toyota Motor Europe.

Partnerji Toyota Open Labs so Toyota Tsusho Europe, trgovska in oskrbovalna podružnica skupine Toyota, KINTO Europe, blagovna znamka mobilnosti skupine Toyota, Woven Capital, Toyotin sklad tveganega kapitala v fazi rasti, in Toyota Mobility Foundation, Toyotina neprofitna fundacija.

Zagonska podjetja, ki so vključena v Toyota Open Labs 2024, so bila med več sto kandidati izbrana zaradi njihovih edinstvenih pristopov h ključnim področjem mobilnosti:

Andyamo: Načrtovalec poti za pešce in multimodalnih prevozov, ki ljudem z omejeno mobilnostjo (starejšim, družinam z malimi otroki, invalidom) olajša potovanje z vključevanjem informacij o dostopnih pločnikih, varnih prehodih za pešce glede na stopnjo mobilnosti in dostopnosti javnega prevoza (linije, postajališča in vhodi v postaje podzemne železnice). 

Okeenea izboljšuje življenje ljudi z inovativnimi rešitvami, katerih cilj je osebam z omejeno mobilnostjo oziroma invalidom zagotoviti boljšo orientacijo in navigacijo v kompleksnih vsakodnevnih situacijah z uporabo aplikacije za pomoč pri mobilnosti.

Genny mobility: Razvili Genny ZERO, elegantno oblikovan osebni transporter, ki je enostaven za vožnjo in ga odlikuje redundantna samouravnoteževalna tehnologija. Tehnologija Genny Zero neprekinjeno mapira položaj in teren ter posreduje informacije o območjih, po katerih je treba navigirati oziroma se jim izogniti.

HivePower: Izravnava omrežja z uporabo tehnologije Vehicle-to-Grid in algoritmov umetne inteligence, ki omogočajo optimizacijo porabe, integracijo s pametnimi stavbami in napravami ter še več.

hlpy: Modernizacija pomoči na cesti z integriranimi digitalnimi rešitvami, ki končnim uporabnikom zagotavljajo pomoč, kadar je ne morejo zahtevati digitalno, vključno s popravili neposredno na kraju okvare, polnjenjem električnih vozil v sili 24/7, nadomestnimi vozili, rezervacijo taksijev in hotelov, dostopom do ponudnikov servisnih storitev itd.

Shippeo: Vodilni svetovni ponudnik na področju prikaza multimodalnega prevoza v realnem času, ki največjim prevoznikom in ponudnikom logističnih storitev omogoča prožne, trajnostne in v stranke usmerjene dobavne verige. Njihova avtomatizacija in integracije omogočajo takojšen dostop do sledenja pošiljk pri vseh vrstah prevoza, izredno natančnost predvidenega časa prihoda, proaktivno predvidevanje težav, učinkovito upravljanje izjem ter natančno merjenje emisij CO2 in toplogrednih plinov.
Na predstavitvenem dnevu bodo ta zagonska podjetja predstavila rezultate svojega sodelovanja s Toyotinimi poslovnimi enotami in druge pobude. Ekipe bodo razpravljale o napredku, ki so ga dosegle po vključitvi v program, o izzivih, ki so jih premagale, in o prihodnosti industrije. Če želite prek neposrednega prenosa sodelovati na prihajajočem predstavitvenem dnevu v Parizu, obiščite toyotaopenlabs.com.
Toyota Open Labs je platforma za odprte inovacije, ki združuje zagonska podjetja s poslovnimi enotami znotraj Toyotinega ekosistema, da bi povečali obseg inovacij in trg popeljali v naslednjo fazo mobilnosti. Program bo spodbudil Toyotino preoblikovanje v podjetje za mobilnost s poglabljanjem strokovnega znanja na področju energije, krožnega gospodarstva, ogljično nevtralnih tehnologij, pametnih skupnosti in pobud za mobilnost za vse.