Izberite

Toyota je v središču Pariza za olimpijske in paralimpijske igre

Pariz 2024 odprla park vključujoče mobilnosti
  • V Toyotinem parku vključujoče mobilnosti so na voljo inovativne naprave in storitve za mobilnost, katerih namen je poskrbeti, da je mobilnost dostopna in prijetna prav za vse .
  • Večina rešitev, predstavljenih v parku vključujoče mobilnosti, se uporablja tudi na olimpijskih in paralimpijskih igrah Pariz 2024.
  • Toyota želi s tem parkom spodbujati mobilnost za vse, kar je njena vizija pri preoblikovanju v podjetje za mobilnost, ki še poteka.

V Parizu je svoja vrata uradno odprl Toyotin park vključujoče mobilnosti, v katerem so predstavljene različne rešitve za mobilnost, katerih namen je mobilnost približati več ljudem. Park se nahaja v bližini Eifflovega stolpa in za goste Toyote in na vabilo odprt v času trajanja olimpijskih in paralimpijskih iger Pariz 2024, 9. in 10. septembra 2024 pa tudi za celotno sosesko.

Toyota je kot svetovni partner Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) in Mednarodnega paralimpijskega komiteja (IPC) za mobilnost zavezana k zagotavljanju trajnostnih in vključujočih rešitev za mobilnost za športnike, uradnike, prostovoljce, akreditirane medije in gledalce med olimpijskimi in paralimpijskimi igrami Pariz 2024.

Park vključujoče mobilnosti je prostor, namenjen predstavitvi Toyotine vizije mobilnosti za vse.

»Zelo smo ponosni, da lahko odpremo Toyotin park mobilnosti v Parizu, mestu, ki gosti olimpijske in paralimpijskih igre Pariz 2024. Kot svetovni partner olimpijskih iger za mobilnost želimo z mobilnostjo prispevati k ustvarjanju bolj vključujoče in trajnostne družbe.

Toyotin park vključujoče mobilnosti je del predstavitve naše vizije »sreča za vse« in misije »Mobilnost za vse« ter naših rešitev, katerih cilj je omogočiti, da bo mobilnost dostopna in prijetna za vse. Upamo, da bodo obiskovalci v parku izvedeli več o vključujoči mobilnosti in se zabavali ter da bo park zanje vir navdiha.«

Jošihiro Nakata, predsednik in izvršni direktor družbe Toyota Motor Europe

»Toyotin park vključujoče mobilnosti je prikaz, kako tesno sta lahko povezana tehnologija in dostopnost ter kako lahko olimpijske in paralimpijske igre spodbudijo pozitivne družbene spremembe. 

Izjemen občutek je na enem mestu videti vse inovativne vključujoče rešitve, ki jih je Toyota prispevala v okviru iger. Toyotina zavezanost viziji zagotavljanja mobilnosti za vse v Parizu 2024 in pozneje je s tem projektom resnično vidna.«

Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja

 

V parku je predstavljenih več rešitev, ki kažejo Toyotino zavezanost vključujoči mobilnosti:

  • Toyotina baterijska električna vozila, kot je Accessible People Mover (APM), namenjena prevozu športnikov in gledalcev znotraj in v bližini olimpijske vasi ter prizorišč tekmovanj.
  • Rešitve mikro mobilnosti za zadnji kilometer poti, kot so C+Walk S, C+Walk T in Yosh-E. Gre za kompaktne naprave, ki so preproste za uporabo in lahko pomagajo ljudem z različnimi mobilnostnimi potrebami v urbanih okoljih, uporabljajo pa se tudi na tokratnih olimpijskih igrah.
  • Inovativne rešitve mobilnosti, ki so jih ustvarili partnerji in zagonska podjetja s Toyotino podporo, kot sta samouravnoteževalni osebni transporter Genny ali zavorni sistem za invalidske vozičke Eppur, prvi svoje vrste.
  • Tehnologija vodikovih (H2) kartuš, ki energijo vodika vnaša v vsakdanje življenje, in tovorno kolo, ki ga poganjajo kartuše H2 in ki demonstrira to tehnologijo. 

Odprtja Toyotinega parka vključujoče mobilnosti so se udeležili Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja, Pierre Rabadan, podžupan Pariza, predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) in organizacijskega odbora za olimpijske in paralimpijske igre 2024 ter vodstvo podjetij Toyota Motor Europe in Toyota France.

 

»Veseli nas, da lahko v Parizu, mestu, ki je zavezano spodbujanju zelene in vključujoče mobilnosti za vse, pozdravimo Toyotin park vključujoče mobilnosti. Park je odlična priložnost, da odkrijete in izkusite inovativne rešitve za mobilnost, ki so jih razvili Toyota in njeni partnerji.«

Pierre Rabadan, podžupan Pariza, pristojen za olimpijske in paralimpijske igre, šport in Seno 

„V Toyotinem parku vključujoče mobilnosti si lahko ogledate in preizkusite prave rešitve, ki jih je Toyota ponudila športnikom, njihovim družinam, gledalcem in nam, organizatorjem Pariza 2024, da bi nam pomagala pri trajnostnem in vključujočem gibanju. To je dokaz, da lahko s skupnimi močmi dosežemo vse, kar si zamislimo.“

Tony Estanguet, predsednik Pariz 2024