Izberite

Toyota izboljšuje varnost kolesarjev na olimpijskih in paralimpijskih igrah

Pariz 2024
  • Toyota je za vsa vozila kolesarskih ekip uvedla nalepke z nacionalnimi zastavami, da bi zagotovila, da jih je na olimpijskih in paralimpijskih igrah Pariz 2024 enostavno prepoznati.
  • Družba Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) je pri tem odigrala ključno vlogo, saj je zagotovila 80 hibridnih vozil Cycling Corolla TS in nadzorovala precizen postopek lepljenja nalepk.

V ozračju stopnjujočega se navdušenja nad olimpijskimi in paralimpijskimi igrami Pariz 2024 je Toyota predstavila inovativen varnostni ukrep na podlagi načela nenehnega izboljševanja, ki predstavlja temelj Toyotinega delovanja. Toyota se zaveda, kako pomembne so za športnike podporne ekipe med olimpijskimi in paralimpijskimi igrami, zato se proaktivno zavzema za njihovo varnost, da bi se na ta način lahko povsem osredotočili na svoje dosežke.

Toyota je na igrah Tokio 2020 opazila, da so nekatere kolesarske ekipe za prepoznavnost svojih ekipnih vozil med dirkami uporabljale različne pripomočke z nacionalnimi zastavami. 

Da bi na igrah Pariz 2024 to izboljšali, je Toyota predlagala, da se vsa vozila kolesarskih ekip opremijo z nalepkami z nacionalnimi zastavami. Poleg tega, da te nalepke skupaj z dodatnimi oznakami na sprednji in zadnji strani vsakega vozila izboljšujejo vidnost, spodbujajo tudi občutek enotnosti in skupne identitete znotraj ekip.

»Kot uradni partner za mobilnost na olimpijskih igrah bomo zagotovili 80 hibridnih vozil Toyota Corolla TS, ki bodo zagotavljala nemoteno izvedbo kolesarskih dirk. 

Vsako vozilo bo imelo na pokrovih stranskih ogledal nalepke, ki bodo označevale državo, ter dodatne oznake na sprednji in zadnji strani vozila. Te funkcije bodo izboljšale vidnost vozil za športnike, ko bodo ti iskali vozilo svoje ekipe, ter odražale njihovo edinstveno identiteto in duha. Upamo, da bodo naša nenehna prizadevanja za izboljšave prispevala k uspehu in varnosti športnikov in olimpijskih iger,« je dejal Cédric Borremans, vodja olimpijskega in paralimpijskega oddelka pri Toyota Motor Europe.
V osrčju te pobude je Toyotina zavezanost stalnim izboljšavam in zagotavljanju podpore športnikom. Družba TMUK je pri teh prizadevanjih odigrala ključno vlogo, saj je zagotovila 80 hibridnih vozil Cycling Corolla TS in nadzorovala precizen postopek lepljenja nalepk. To sodelovanje poudarja Toyotino zavezanost kakovosti in varnosti, saj zagotavlja, da vsako vozilo, opremljeno z izboljšanimi varnostnimi funkcijami, izpolnjuje najvišje standarde, kolesarjem pa omogoča, da ga med dirko zlahka prepoznajo.
»To delo je zahtevalo veliko natančnosti in skrbnosti, da bi zagotovili, da so nalepke nameščene brezhibno in da so jasno vidne, da bi športniki na izjemno hitrih dirkah lahko prepoznali svoje podporno vozilo. Kakovost je za nas v družbi TMUK vodilno načelo in to je le še en odličen primer, česa vse so sposobni naši zaposleni,« komentira Julie Meyssonnier, generalna direktorica za posebna vozila pri TMUK.
Toyota bo tudi v prihodnje podpirala športnike ter dajala prednost njihovi varnosti in dobremu počutju. Med razburljivim dogajanjem na olimpijskih in paralimpijskih igrah Pariz 2024 bodo športniki na lastni koži izkusili prednosti Toyotinih inovativnih varnostnih ukrepov, kar dodatno potrjuje Toyotino zavezanost zagotavljanju podpore športnikom.