Izberite

PRVAKI

Toyota se vseskozi, da njeno poslanstvo presega zgolj izdelavo avtomobilov. V svoji bogati zgodovini je postavila številne nove standarde in trende. Pogosto je prva - v produktnem, tehnološkem, poslovnem, ekološkem in korporativnem pogledu.

HIBRIDNI PIONIRJI ŽE VEČ KOT ČETRT STOLETJA

Toyota Prius, ki je bil predstavljen leta 1997, je prvi serijski avtomobil na hibridni pogon na svetu. Toyota je s Priusom prikazala svojo vizijo okolju prijazne pogonske alternative in odprla vrata množični avtomobilski elektrifikaciji. Hibridni pogon danes poganja večino modelov znamke Toyota.

VEČ KOT 20 MILIJONOV HIBRIDOV TOYOTA

Leta 2020 je s proizvodnega traku pripeljal 15-milijonti hibrid Toyota. V dobrih dveh desetletjih je Toyota prihranila več kot 120 milijonov ton emisij ogljikovega dioksida.

EDINA EMISIJA SO KAPLJICE VODE

Toyota Mirai je prvi serijsko proizvedeni avtomobil, ki ga poganjajo gorivne celice. To revolucionarno brezemisijsko vozilo omogoča pogled v prihodnost. Iz njegove izpušne cevi kapljajo le kapljice čiste vode. Vožnja pa poteka v popolni tišini.

VODIK – ENERGENT PRIHODNOSTI

Toyota je vodilna v izdelavi vozil na vodik. Že do leta 2017 je skupno število prodanih vodikovih vozil preseglo številko 10 milijonov.

10 MILIJONOV – VEČ KOT LE ŠTEVILKA

Leta 1997 je Toyota postala prva avtomobilska znamka, ki je v enem letu proizvedla in prodala več kot 10 milijonov vozil.

VSAKO URO ZA R&R MILIJON EVROV

Za razvoj in raziskave, s katerimi so vozila varnejša in boljša, vsako uro Toyota porabi okoli milijon evrov. Vsako leto prijavi več tisoč različnih patentov.