Izberite

KAKO PRESEGAMO MEJE

Pod težo podnebnih sprememb, pritiska politik in ESG se v mobilnosti dogajajo velike spremembe, ki zahtevajo nekonvencionalno razmišljanje. Toyota kot določevalka smernic razvoja na področju avtomobilske industrije in mobilnostnih storitev želi z blagovno znamko KINTO zagotoviti varnejšo, bolj povezano, vključujočo in trajnostno mobilnost.
Toyota stremi k ustvarjanju celovitih mobilnostnih rešitev, ki naslavljajo in pripomorejo k reševanju ključnih izzivov sodobne družbe. Ti so danes zbrani pod okriljem blagovne znamke KINTO.

KAJ JE KINTO?

KINTO je del Toyotine globalne vizije. Je ekosistem, katerega uporaba je preprosta in brezskrbna. Edina odločitev na strani uporabnika storitev KINTO je 'kam' in 'kdaj'. To odločitev z nekaj kliki vnese v aplikacijo – za ostalo poskrbi KINTO. Na ta način ljudje dobijo prilagodljivo mobilnost, brez odrekanj in brez vezav. KINTO je biti prednostni ponudnik storitev mobilnosti za vsako potrebo po mobilnosti z omogočanjem novih načinov povezovanja in premikanja ljudi. To vključuje brezhibno izkušnjo načinov prevoza in plačil, od souporabe avtomobila do prilagodljivih naročnin na vozilo.

Objektivnih razlogov za naraščajoče število avtomobilov, ki vsakodnevno onesnažujejo zrak, ki ga dihamo mi in naš planet, po zaslugi storitev KINTO ni več. Rešitve so tukaj in zdaj, potrebna je le pametna odločitev za bolj trajnostno mobilnost.

4 MODELI MOBILNOSTI KINTO

Podjetja in občine podpirajo pri zelenem prehodu in uresničevanju ciljev ESG.

KINTO One

Poslovni najem vozil

Podjetja oz. organizacije imajo dilemo: ali vozilo kupiti ali izkoristiti možnosti nove mobilnosti KINTO One. Gre za obliko poslovnega najema za določeno obdobje, običajno od 2 do 5 let, v obliki 'Full Service' lizinga. Podjetje ali najemnik plačuje mesečne obroke za uporabo vozila, v kar so vključene tudi storitve vzdrževanja, zavarovanja in registracije, zimske in letne pnevmatike, popravila in druge storitve. Po koncu obdobja najema se vozilo vrne, najemnik pa lahko najame novo vozilo.

KINTO Share

Souporaba vozil (v Sloveniji DriveMe)

Storitev je namenjena podjetjem, ki nimajo lastnih službenih vozil ali pa jim jih primanjkuje za vsakodnevne službene poti. Tudi pri storitvi souporabe so v voznem parku izključno elektrificirana vozila Toyota in Lexus. KINTO Share je v Sloveniji znan pod imenom DriveME in je zaenkrat na voljo v Ljubljani na treh lokacijah: v BTC-ju pri salonu Toyota na Leskoškovi in pri Kristalni palači na Ameriški ulici ter v industrijski coni Črnuče na Brnčičevi ulici. Načrtovana je širitev mreže po vsej Slovenij in dostopnost storitve tudi za fizične osebe. V kratkem bo storitev dostopna tudi na Koroškem.

KINTO Join

Sopotništvo

Aplikacija KINTO Join je orodje, ki podjetjem omogoča enostavno upravljanje souporabe vozil za prevoz zaposlenih na delo. Zaposleni lahko preko aplikacije poiščejo in rezervirajo vozilo za skupno rabo s sodelavci, kar omogoča boljšo izrabo obstoječega voznega parka in zmanjšuje potrebo po lastnih vozilih. Aplikacija omogoča tudi organizacijo prevozov, določanje optimalnih poti in spremljanje porabe goriva, kar prispeva k večji učinkovitosti in varnosti potovanj. Souporaba vozil se lahko integrira z drugimi oblikami mobilnosti, kot so javni prevoz, kolesarjenje in hoja. Vse to omogoča celostno in trajnostno mobilnostno izkušnjo, organizacija pa pridobi potrdilo o pozitivnem vplivu na okolje in skupnost. KINTO Join tako učinkovito uresničuje zahteve kazalnikov za spremljanje napredka pri doseganju ciljev trajnostnega prehoda.

KINTO Ride

Prevozi na zahtevo (v Sloveniji ToyotaGO)

Storitev na enostaven in učinkovit način naslavlja problematiko razpršene poselitve, mobilnostne revščine in mobilnosti prvega oziroma zadnjega kilometra, s katero se soočajo številne slovenske občine. KINTO Ride v Sloveniji deluje kot storitev ToyotaGO. Posameznikom v lokalnem okolju zagotavlja prevoz od vrat do vrat, brez vnaprej določenih linij in urnikov. Ko uporabnik potrebuje prevoz, preko aplikacije ToyotaGO sam določi uro in kraj, kjer ga vozilo počaka. Enako sam določi čas vrnitve. ToyotaGO omogoča tudi linijske prevoze in tako imenovane prevoze na dogodke. Ljudje lahko s pomočjo te storitve gredo samostojno v trgovino, k zdravniku, na trening, v glasbeno šolo, knjižnico ... ali pa zgolj pridejo do avtobusne ali železniške postaje, od koder so nato mobilni z javnim prevozom.

PREDNOSTI SOUPORABE VOZIL

Raziskave kažejo, da ima souporaba vozil ali storitev deljenja voženj enega največjih potencialov, da spremeni način, kako se premikamo. Hkrati pomembno zmanjšuje naš negativni vpliv na okolje. Njene prednosti so:

Zmanjšanje emisij

S souporabo vozil se pomembno znižuje količina izpusta CO2 na prevoženi kilometer in posledično manj obremenjuje naravno okolje.

Ekonomičnost

Lastništvo vozila ustvarja stroške, na primer za gorivo, vzdrževanje in zavarovanje; pri souporabi plačamo le strošek uporabe vozila po potrebi, kar lahko prinese znatne prihranke.

Sodelovanje in skupnost

Souporaba vozil spodbuja sodelovanje in povezanost med ljudmi v skupnosti, pri čemer vključuje tudi najbolj ranljive skupine, starejše in otroke.

Zmanjšanje prometnih zastojev

Z več ljudmi, ki si delijo isto vozilo, se zmanjša število vozil na cesti, kar lahko vodi v manj prometnih zastojev, manj porabljenih ur na poti in izboljšano prometno učinkovitost.